Verstopte gootsteen

Hebt u last van een verstopte gootsteen? Het is zeer vervelend als uw gootsteen verstopt zit. U kunt uw gootsteen proberen te ontstoppen met middelen die u waarschijnlijk al in huis hebt.

Ontstoppen met Soda

Zo kunt u bijvoorbeeld eens proberen met soda. Neem hiervoor een goede handvol soda en strooi dit in uw gootsteen. Giet vervolgens kokend heet water in uw gootsteen. Dit voorkomt eventuele verstoppingen maar kan ook uw huidige verstopte gootsteen ontstoppen. Het heeft geen zin om een volledige pak Soda te gebruikten voor uw verstopte gootsteen. Werkt Soda niet dan kunt u het nog eens gaan gebruiken in combinatie met azijn maar mocht dit ook niet werken dan dient u iets anders te proberen. Uiteraard dient u na gebruik van deze middelen minimaal 1 liter kokend water door uw gootsteen te gieten.

Ontstoppen met Cola

Het is misschien wat zonde maar u kunt ook eens een volle cola fles gebruiken. Het schijnt voor veel verstoppingen te werken. Giet vervolgens de cola fles volledig leeg en direct in het afvoerputje. Wacht vervolgens zo’n 15 tot 30 minuten en giet vervolgens minimaal 1 liter kokend water door de afvoer. Veel mensen beweren ook dat cola helpt tegen buikpijn omdat het een ‘bruisend’ effect heeft. Dit zal dan ook voor de gootsteen leidingen opgaan. Het is dan ook bekend dat wanneer u een 5 eurocent een nacht lang in de vol glas cola legt dat deze de volgende dag volledig schoon is. Uw verstopte gootsteen proberen te ontstoppen met cola is zeker het proberen waard.

Gootsteenontstoppers

Lukt het met de bovenstaande middelen niet? Probeer dan eens de sifon eraf te draaien. Waarschijnlijk zit deze vol met drap en andere rommel. Wanneer dit ook niet geholpen heeft dan dient u contact op te nemen met de loodgieter. Uiteraard kunt u nog bepaalde chemische middelen kopen bij de bouwmarkt. Deze producten zijn vrij kostbaar maar het kan bijdragen om uw gootsteen zo veel als mogelijk te ontstoppen. Wanneer deze chemische middelen niet functioneren dan kunt u het beste de loodgieter opbellen. Uw loodgieter zal een grote ontstoppingsveer gebruiken om zo de verstopping kapot en/of wegdrukken naar het riool. Deze methode werkt vrijwel altijd tegen hardnekkige verstoppingen.