Afvoergoot tuin

Afvoergoot tuin aanleggen? Iedereen wil genieten van water in de tuin: op planten en bloemen, op het gazon of in de vijver. Niemand is echter blij met wateroverlast. Vooral in stedelijke gebieden kiezen steeds meer consumenten voor een ruim terras om van de buitenlucht te genieten. Langdurige en intensieve regenbuien zorgen echter al snel voor wateroverlast. Daarnaast vragen steeds meer gemeenten of u zelf voor de afvoer van het regenwater wilt zorgen, om zo de hoeveelheid water in het gemeenteriool te verminderen. Door een afvoergoot in uw tuin te plaatsen, zorgt u voor een beter watermanagement in uw eigen tuin.

Afvoergoot tuin tegen regenwater

Voorkomen van wateroverlast is altijd beter dan achteraf de overlast verhelpen. Zorg daarom dat u een perfect werkende afvoergoot in de tuin plaatst om het water naar de juiste plek te leiden. Ook is het verstandig om een afvoerput in uw tuin te plaatsen. Doordat veel consumenten hun tuin en oprit volledig met tegels hebben bedekt, kan het regenwater niet snel in de bodem zakken. Het helpt daarom om een afvoergoot in de tuin te plaatsen, bijvoorbeeld naast uw terras en oprit. Het water heeft hierdoor een spoedige aftocht, en er is een kleine kans dat het water blijft liggen.

Drainagesysteem bij afvoergoot tuin

Zodra er een intensieve regenbui valt of het langdurig regent, blijft er water in uw tuin staan. De grote plassen hoeven geen probleem te zijn dankzij een afvoergoot in de tuin. Er ontstaat namelijk door de afvoergoot in de tuin een drainagesysteem waardoor het water kan wegvloeien. De afvoergoot voor uw terras en tuin zorgt dat overtollig water geen schade oplevert voor uw terras of zelfs binnen uw woning kan dringen.

Voordelen van drainage

Een afvoergoot in de tuin heeft bovendien meer voordelen dan het creëren van een perfect drainagesysteem voor de tuin. Als u bijvoorbeeld in de zomer het water van het kinderzwembad wilt laten leeglopen, zorgt de afvoergoot in de tuin ervoor dat het water in een korte tijd weg kan. Ook kan het zijn dat u de vijver wilt schoonmaken, waardoor u hem wilt laten leeglopen en opnieuw met water wilt vullen. De afvoergoot is verder gemakkelijk te onderhouden. U hoeft alleen geregeld de goot met een bezem schoon te maken. De afvoergoot spoelt vervolgens zelf de kleine restjes vuil weg.