Afvoer jacuzzi of zwembad

Afvoer jacuzzi of zwembad? Wat klinkt er fijner dan na een lange dag op het werk genieten van een ontspannende zonsondergang in uw eigen jacuzzi of zwembad? Geen overvolle spa waar u per ongeluk een collega tegenkomt, maar uw eigen privé wellness centrum, direct in uw achtertuin. Er zijn echter wel een aantal zaken waar u rekening mee moet houden bij het plaatsen van een jacuzzi of zwembad in uw tuin. Een van de punten is de afvoer van uw jacuzzi of zwembad. In dit artikel bespreken we waar u op moet letten om uw droom te verwezenlijken.

Water in- en afvoer

Het water waarmee u uw jacuzzi of zwembad vult, moet uiteraard ergens vandaan komen en gemakkelijk kunnen worden afgevoerd. Voor het vullen van de jacuzzi of het zwembad kunt u natuurlijk een tuinslang aansluiten op de waterleiding van uw woning. Sommige jacuzzi’s en zwembaden beschikken over een aansluiting, waardoor u de tuinslang niet iedere keer in de jacuzzi of het zwembad hoeft te plaatsen en er iedere keer op moet letten of de tuinslag er niet is uitgevallen. Wellicht belangrijker is de afvoer van de jacuzzi of het zwembad. In één keer meer dan duizend liter water over uw terras laten stromen is immers niet aan te raden. Sommige jacuzzi’s beschikken over een ingebouwde afvoer waar u vervolgens uw tuinslang op kunt plaatsen. Vervolgens legt u de slang in de regenwaterafvoer, waardoor het water meteen weg kan lopen. Heeft u dit echter niet? Dan kunt u het beste een waterpomp aanschaffen om het water geleidelijk weg te leiden naar de regenwaterafvoer.

Zwembadwater afvoeren in uw tuin

Bij een zwembad kunt u uiteraard het water ook gebruiken om uw tuin of gazon te besproeien. Heeft u echter chloormiddelen of pH aan het zwembadwater toegevoegd, dan maakt het water een onderdeel uit van het Besluit Afvalwater Huishoudens. Het water is dan vervuild en levert schade op voor het milieu. In dat geval kunt u het zwembadwater het beste in het riool laten weglopen. Dit is bijvoorbeeld mogelijk met een waterslang naar een afvoer in de tuin, via de douche of het toilet of door middel van een put aan de straat. Het moet hierbij wel gaan om een gemengd rioolstelsel. Heeft u te maken met een gescheiden rioolstelsel? Voer het zwembadwater dan af via de huiselijke riolering.