Afvoer ontstoppen

Afvoer ontstoppen
Wanneer uw afvoer of riolering verstopt is geraakt kunt u het beste de loodgieter bellen. Afvoer ontstoppen door een loodgieter? De loodgieter weet namelijk precies hoe het ontstopping proces moet gebeuren. Wanneer u zelf aan de haal gaat met dergelijke (chemische) producten kunt u de verstopping namelijk erger maken. Gebruik bijvoorbeeld geen korrels met koud water. Dit wordt namelijk keihard en zal dus zeker niet bijdragen het het ontstoppen van de afvoer. Afvoer ontstoppen kunt u het beste aan een professioneel loodgieter overlaten. De loodgieter zal ervoor zorgen dat de ontstopping volledig weggaat. Uiteraard kunt uzelf een aantal afvoer ontstoppingsmiddel proberen maar vaak is dit een tijdelijke oplossing en zal u na verloop van tijd weer uw afvoer moeten ontstoppen. Afvoer ontstoppen is vaak niet een klusje die u zo even klaart en vraagt dit enige kennis van zaken. Wilt u toch zelf ontstoppingsmiddelen gaan gebruiken lees dan goed de gebruikershandleiding.

Inhoudsopgave

Localiseer de ontstopping

Het vinden van de ontstopping. Loopt het water beneden bij de gootsteen wel weg maar boven niet? Dan kan het probleem zich bevinden hiertussen. De onstopping gaat vaak gepaard met vetaanslag, zeepresten of ander afvalresten. Zorg ervoor dat u dit soort afval niet veelvuldig door de afvoer spoelt.

Ontstoppen met hogedruk reiniging
Loodgieters hebben een hogedruk reiniger die uitermate geschikt is voor verstopte afvoeren. De hogedrukinstallatie wordt geïnstalleerd op de buis en zal met hoge druk water in de afvoer spuiten waardoor de verstopping weggespoeld zal worden naar het riool. Loodgieters hebben hiervoor speciale spuitkoppen om de verstopping weg te spoelen en ga dus niet zelf met een hogedrukreiniger aan de slag.

Mochten alle methodes niet werken dan zal er een camera inspectie plaatsvinden. Dit is een lange veer met op de kop een camera zodat je door de gehele gangenstelsel van buizen kunt nagaan waar de verstopping is en wat voor soort verstopping het is. Wanneer u te maken heeft met een verstopping hoeft niet altijd te betekenen dat dit afvalresten zijn maar kan bijvoorbeeld ook wortelgroei zijn. Verder kunnen breuken, scheuren ook het probleem veroorzaken wat de spoeling tegenhoudt. Deze opsporingsmethode is ideaal om precies in beeld te krijgen met wat voor soort verstopping u te maken hebt.