Afvoer repareren

Afvoer repareren? Als u problemen heeft met de afvoer is dit zeer lastig. U kunt te maken hebben met lekkage, wat waterschade tot gevolg kan hebben. Natte muren en plafonds en afbladderend behang is het laatste waar u op zit te wachten. Bovendien kan het voorkomen dat u te maken heeft met een verstopping. Wat de reden van het probleem ook is, de afvoer repareren hoeft tegenwoordig niet meer via veel hak- en breekwerk te gebeuren. Met innovatieve technieken repareert uw vakman de afvoer in een notendop.

Oorzaken verstopping afvoer

Een afvoer kan door allerlei oorzaken verstopt raken. Voorbeelden zijn vet, olie, etensresten, haren, bladeren vanaf het dak of onafbreekbare doekjes. Deze verstoppingen kunnen veelal voorkomen worden door het haren uit het doucheputje te verwijderen, bladvangers in de dakgoten te plaatsen en niet meer producten door de wc te spoelen die geen wc papier zijn. Etensresten gooit u in de prullenbak en olie of vet uit pannen veegt u weg voordat u deze in de vaatwasser plaatst. Is het kwaad echter al geschiedt? Dan zijn er andere manieren om de afvoer te repareren.

Zelf afvoer repareren zonder sloopwerk

Allereerst kunt u met de ouderwetse methode een plopper op het putje plaatsen. Een lichte verstopping zal hierdoor vrij snel loskomen. Als dit niet werkt, zit de verstopping misschien in de sifon of zwanenhals. Deze kunt u gemakkelijk losdraaien en schoonmaken. Heeft u nog steeds last van een verstopping? Dan kunt u een rioolveer toepassen om de binnenkant van de leiding vrij te maken. Het is in ieder geval af te raden om chemische producten te hanteren. Niet alleen zijn chemische middelen schadelijk voor het milieu, ook kan de samenstelling van het product zorgen voor vervormingen in de leidingen. Deze vervormingen kunnen uiteindelijk tot nieuwe lekkages in uw woning leiden, waar u niet op zit te wachten.

Afvoerlekkage repareren

Bij ernstige verstoppingen, kapotte leidingen en andere oorzaken kan er afvoerlekkage ontstaan in uw woning. Waar precies een lekkage vandaan komt, is veelal moeilijk te zeggen. Het kan een fout in de montage of afwerking zijn, maar ook chemische producten, slijtage of eenvoudigweg de werking van het huis kan tot lekkage leiden. Een specialist kan zonder sloopwerk de lekkage opsporen, bijvoorbeeld met infrarood beelden, een endoscoop of ultrasoon detectie. Zo kunt u eenvoudig de afvoer lekkage laten repareren.